Chevrolet Malibu Forums banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
47 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Not thrilled with this code lol. 15 2.5 2lt with 137K. Did a full health report, one module (multi axis acceleration speed module, MAASM) had a code for lost communication with the EBCM. I was able to go into both modules on my scanner, and I saw no problems so I cleared the code, and did another full health report to be sure. This time, the car went nuts during the scan, flashing warning messages to brake assist, power steering, tranction control, my brake and abs lights came on, my needles on the IC went nuts, and all kinds of beeps were coming from the speakers. This lasted maybe 5 seconds. The cel came on, and there were 8 communication codes in various modules (included below). The ebcm is now completely offline and now says not equipped on the vehicle. After saving the health report, I cleared the codes again and there's no more communication codes, but the ebcm is still offline and acting like its not there. It's still functional as I have no issues with any of the braking or traction systems, but does anyone have any clues as to what's up with my high-speed can?
 

Attachments

·
Registered
Joined
·
104 Posts
Not sure what's going on with your codes, but I will say that whenever I use my meter to test anything with ABS, I have the same experience with the flashing ABS, Traction control, the beeping, etc. Those lights stay on for the duration of the test and go off when I exit the test. I think that part of your issue may be somewhat normal, at least with my experience with my meter while testing ABS and the Brake module.

Other than that, I can only guess you've lost your EBCM, bad connection or some other communication issue with the module, etc. But that is certainly a guess. I'm sure someone else here will be of more help.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top