Chevrolet Malibu Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi I have been reading the forum trying to figure the surging problem out on my daughter's 2000 Malibu. It cruise's fine, but when setting and idle it runs rough then worsening when idle in gear. Though takes off and cruise's fine. I have ran my scanner and replaced the following laundry list.
EGR valve (though new code for EGR came back)
IAC
TPS
Upper and lower intake manifold gaskets
Injector orings
Plugs
Wires
Coil packs
O2 sensor
PCV
PCV tubing
Fuel pump
Probably forgetting others
Ran smoke to try and find a vacuum leak the only thing was the tube to the valve cover under the coil packs. Before I buy another EGR I figure I would ask. It's throwing codes for p0300 misfire
P1404, p0404, and p0131
I'm stumped
Thank u in advance
Adam
 

·
Administrator
2011 Malibu LTZ 3.6L V6 Red Jewel Tintcoat
Joined
·
20,457 Posts
Maybe you can share what engine it has and how many miles?
 

·
Premium Member
Joined
·
2,291 Posts
There was a member here a few years ago by the name of RalphP He did a lot of work on the car/engine you have and was a good source of info. Try using the search feature of this forum and specifically posts by RalphP, you may find the answer to your problem.
One such search yields the following thread... surging
 

·
Registered
Joined
·
1,079 Posts
I saw you replaced injector o rings.... there is a chance you have leaky injectors. .. sometimes dirt interferes with the pintal closeing all the way..... Sometimesthis can be checked by seeing how much preasure drops in tue fuel system after priming
 
  • Like
Reactions: AC_Photo

·
Registered
Joined
·
1,079 Posts
Is all them pics....when it's idling? Tps say 14%....is that at zero throttle? I had to calibrate mine on my IROC before
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top